Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@03:00:58 GMT

مهر اعتبار ۳ ساله و ۵ ساله روی کتاب‌های درسی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۶۵۳۶

مهر اعتبار ۳ ساله و ۵ ساله روی کتاب‌های درسی

محمد مهدی کاظمی معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین آمار ثبت نامی دانش آموزان در سامانه سناد گفت: از ۲۳ فروردین ماه که مهلت ثبت نام های کتاب های درسی در سامانه سناد آغاز شد تا دیروز آخر وقت ثبت سفارش کتاب‌های درسی توسط ۲ میلیون و ۳۱۰ هزار دانش آموز انجام شده است که این تعداد از جامعه آماری ۱۱ میلیون و ۲۱۴ هزار واجد شرایط در این مرحله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مرحله به جز دانش آموزان پایه های اول و هفتم و دهم، ثبت نام کتاب های درسی انجام می شود.

وی ادامه داد: این تعداد ثبت نام ۲۱ درصد آمار را در بر می گیرد و امیدواریم با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته تا پایان ۲۳ خرداد که مهلت ثبت نام به پایان می رسد، ۱۰۰ درصد دانش آموزان ثبت سفارش را داشته باشند. ما بنای تمدید این بازه زمانی را نداریم چون یک بازه زمانی دو ماهه است و پیگیر هستیم که در موعد مقرر این کار انجام شود.

معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در خصوص برطرف شدن مشکلات سامانه سناد نیز بیان کرد: خوشبختانه بحث فنی و پشتیبانی خوبی در امسال صورت گرفت و سرعت این سامانه بسیار بالا رفت و نه در زمینه قطعی این سامانه و نه افزایش ظرفیت ها مشکلی نداشتیم.

وی در پاسخ به این پرسش که بیشتر ثبت نام ها تا این لحظه فردی بوده یا گروهی نیز گفت: بیش از ۷۰ درصد ثبت نام ها تا امروز فردی بوده است و این آمار نسبت به سال گذشته تغییر مخصوصی داشته است. یکی از دلایلش شاید شیوع کرونا بوده و بخشی هم به خاطر اطلاع رسانی بیش تر ما مبنی بر ثبت نام فردی اولیا در این سامانه بوده است. ضمن اینکه ما هم این بستر را بیشتر مهیا کردیم چرا که برخی اولیا گلایه داشتند که شاید نخواهند از طریق مدرسه این ثبت نام را انجام دهند.

کاظمی در پاسخ به این پرسش که با توجه به شیوع کرونا و احتمال تعویق در ثبت نام دانش آموزان پایه اول، هفتم و دهم و اینکه هنوز تکلیف زمان ثبت نام ها مشخص نشده است، ممکن است در زمان ثبت نام کتاب این پایه ها نیز تغییری ایجاد شود، اظهار کرد: دانش آموزان پایه اول ابتدایی، هفتم و دهم تا ثبت نام قطعی در مدرسه نداشته باشند و اطلاعاتشان وارد سامانه نشود، طبیعتاً نمی توانند ثبت کتاب درسی داشته باشند. اگر ثبت نام ها در همان بازه زمانی همیشگی رخ بدهد ما نیز از ۸ تیر ثبت نام کتاب های درسی این پایه ها را آغاز می کنیم.

وی درباره اینکه برخی اولیا اظهار می کنند که ممکن است تصمیم بگیرند فرزندان خود را امسال به پایه اول نفرستند و با یکسال تاخیر این کار را بکنند و یا عدم تعیین تکلیف آزمون سمپاد و همچنین احتمال تجدید نظر والدین و دانش آموزان در انتخاب رشته تحصیلی پایه دهم و یا به دلیل افت تحصیلی تاثیرپذیری این انتخاب رشته و لاجرم مشکل در پیش بینی چاپ کتاب های درسی نیز گفت: تصمیم در خصوص ثبت نام ها در آموزش و پرورش گرفته می شود و ثبت کتاب درسی تابعی از آن است. اما در دوره ابتدایی معمولاً ثبت نام در مدارس از خرداد آغاز می شود و ما یک بازه زمانی بیش از یک ماه بعد آن را برای ثبت کتاب درسی در نظر گرفتیم و تا ۹ شهریور نیز این امکان برای پایه اولی ها وجود دارد و نباید مشکلی باشد. اگر هم کمتر از تعداد واجدین شرایطی که ما برای آنها کتاب چاپ کرده ایم، ثبت نام صورت بگیرد هم خللی در روند ایجاد نمی شود

معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: حتی امسال یک پیش بینی که در سازمان شده است این است که اعتبار برخی کتاب های درسی مهر سه ساله و ۵ ساله بخورد که بتوانیم در سال های بعد در صورت زیاد آمدن کتاب ها از آنها استفاده کنیم و این مهر یعنی تا سه سال کتاب ها قرار نیست تغییری داشته باشند. این راه حل بسیاری از مشکلات ما را حل خواهد کرد.

وی درباره ثبت نام کتاب های درسی پایه هفتم و دهم نیز بیان کرد: تا ۱۵ شهریور زمان ثبت نام کتاب درسی پایه های هفتم و دهم است. در پایه هفتم نیز مشکلی رخ نمی دهد چون ما واجدین شرایط را بر اساس تعداد پایه ششمی ها در نظر می گیریم که معمولاً نرخ گذار از پایه ششم تا هفتم با دو تا سه درصد ریزش است. در بحث سمپاد نیز عمدتاً دانش آموزان در یک مدرسه پیش ثبت نام می کنند و اگر در مدرسه سمپاد قبول شوند در همان منطقه جا به جا می شوند که باز هم مشکلی در توزیع ایجاد نمی کند. مشکل وقتی است که دانش آموزی از یک استان به استان دیگر منتقل شود که این مساله کمتر از چند دهم درصد هر سال رخ می دهد. مشکل اصلی ما که سال گذشته هم بود در پایه دهم است.

کاظمی بیان کرد: در پایه دهم بر اساس نیازسنجی که معاونت متوسطه به ما اعلام می کند ما به چاپ کتاب اقدام می کنیم. پارسال نیز با یک رشد در رشته علوم انسانی رو به رو بودیم که کمی ما را دچار مشکل کرد البته ما بلافاصله به چاپخانه برای تولید کتاب سفارش می دهیم و چون آن زمان فرصت کافی دارد و تراکم کاری نیست، به سرعت مشکل رفع می شود. ما رصدمان لحظه‌ای و بلافاصله است و پیش بینی های لازم در این زمینه را نیز انجام داده ایم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه آیا برای شروع کار چاپ کتاب درسی برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ مشکل تامین ارز حل شده است، گفت: قبلاً اعلام شده بود ممکن است در تامین کتاب برای سال تحصیلی دو دوره بعد مشکل داشته باشیم و مشکل هم در تامین ارز برای کاغذ وارداتی بود. ۶ ماه پیگیری شد و هفته گذشته اعتبار آن به آموزش و پرورش ابلاغ شد و بخش عمده ارز مورد نیاز تامین کاغذ مرتفع می شود. سال گذشته کمی دیر و تیرماه این تامین اعتبار رخ داد ولی امسال زمان خوبی است و یک دوره مناقصه کاغذ وارداتی نیز برگزار شده و هفته آینده نوبت دوم مناقصه برگزار می شود.

معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: حجم کاغذی که ما برای چاپ کتاب های درسی نیاز داریم بالاست و به دو بخش آن را تقسیم کرده ایم. تولید داخلی هم فقط یک شرکت چوب و کاغذ مازندارن در این زمینه فعال است که از آنها کاغذ را تامی ن می کنیم.

وی درباره اینکه چه میزان از حجم کاغذ مورد نیاز کتاب های درسی از تولید داخلی تامی ن می شود، بیان کرد: پیش بینی ما برای تامین داخلی کاغذ برای چاپ کتاب درسی سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱، حدود ۲۵ درصد است اما سال گذشته هم ما پیش بینی ۶ هزار تن کاغذ را از تولید داخل داشتیم اما کارخانه به مشکلاتی خورد و عملاً نتوانست آن را تامین کند و این میزان کاغذ را برای تولید کتاب های درسی سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ استفاده کردیم که کمتر از ۱۵ درصد حجم کاغذ مورد نیازمان است.

کد خبر 4895919 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: کتاب درسی وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران شیوع کرونا شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی قوه قضاییه شبکه شاد سیدابراهیم رئیسی شهر تهران آموزش مکمل ترافیک محسن حاجی میرزایی نیروی انتظامی کتاب های درسی ثبت نام کتاب داشته باشند دانش آموزان بازه زمانی هفتم و دهم ثبت نام ها کتاب درسی سال گذشته پایه اول پیش بینی چاپ کتاب پایه ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۶۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید

امتداد - با اجرا و پیگیری دقیق سیاست‌های پولی در بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی در سال 1402 روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد بطوریکه نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال 1402 که 45 درصد بود با 16.9 واحد درصد کاهش، در پايان اسفندماه 1402 به 28.1 درصد رسید. رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از 65.2 درصد در پایان سال 1401 به 17.5 درصد در پایان اسفندماه سال گذشته کاهش یافت. بنابراین با کنترل شاخص های پولی اثرگذار بر تورم  انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کل‌های پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی می‌باشد. بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷٫۰ هزار میلیارد ریال رسید.

 
تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف پیش بینی شده
بر اساس این گزارش، نرخ رشد نقدینگی نیز طی یک روند نزولی از ۴۰٫۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲٫۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱٫۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴٫۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که این امر، بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و حصول اهداف تعیین شده می‌باشد.

بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸٫۹ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴٫۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳٫۱ درصد) محقق شده بود.

بدیهی است که کاهش رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل‌دهی به تورم، نقش مهمی را در کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی ایفا خواهد نمود. 
 


کاهش قابل توجه شاخص های پول و شبه پول و انتظار کاهش تورم در ماه‎های آتی
مروری بر عملکرد اجزای نقدینگی حاکی از آن است که رشد پول (بخش سیال نقدینگی) در سال ۱۴۰۲ نیز بطور قابل توجهی کاهش یافته و از ۶۵٫۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷٫۵ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسیده است.
در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالین اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار می‌رود که نرخ تورم در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.  
 
لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفند‌ماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱، معادل ۲٫۹ درصد کاهش یافته و به رقم ۷٫۱۱۲ رسیده است.

در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تاثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره های زمانی آتی داشته باشد.  

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مفاهیم درسی باید به سمت عقلانیت محوری سوق پیدا کند
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • عکس| تصویری جالب از کلاس درسی که پای فلسطین ایستاده است
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش کتاب‌های درسی
  • نوسازی شبکه‌ برق در بخش دستگرد
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید